Modelové konstelace v Maitrei: Nevím, jestli mám ukončit vztah

Modelové konstelace v Maitrei: Nevím, jestli mám ukončit vztah

Datum konání

16. 10. 2017    
18:00 - 20:00

Místo

Typ události

Slovo: Opakem slova VÍM je slovo NEVÍM. Za slovem NEVÍM je tedy jistota. Tahle jistota je ale také spojena se ztrátou, která vždy vzniká, když něco končí, v tomto případě se ztrátou z konce vztahu. Jedná se tu o přijetí vlastní odpovědnosti a důsledků vlastních rozhodnutí. 

Nejčastější motivací, proč lidi chodí na rodinné konstelace, bývá potřeba prožívat svůj osobní, rodinný život i pracovní život tak, jak si představují. A rodinné konstelaci si vybrali ze všech možností jako tu cestu. Pak si staví osobní konstelace.

Vedle osobních konstelací je možné stavět také modelové konstelace na konkrétní témata, jak je život přináší. Modelové konstelace mají výhodu v tom, že ukazují systémové souvislosti bez osobních- často limitujících souvislostí, a to může následně působit mnohem intenzivněji. Na minimum je eliminovaná skrytá loajalita protagonisty „nezradit“ rodinná tajemství.  Je to „bezpečnější“. Oslovují ale účastníky stejnou silou jako běžné konstelace.

V interaktivní besedě na vypsané téma budou mít účastníci možnost uvidět pestrost příběhů s pojených s daným tématem. Kromě konstelací bude také výklad a komentář k systémovým souvislostem toho, co se v konstelaci odehraje. To obvykle mívá pro řadu účastníků zásadní význam pro pochopení vlastních zapletení.

Například bude model:
Manžel mi byl nevěrný a já nevím, jestli mám ve vztahu zůstat
Manželka byla na služ. Cestě a vrátila se s tím, že se zamilovala, ale chce tomu nechat čas a já nevím, jestli mám ve vztahu zůstat.
Vzala jsem si o 25 let staršího, ale jemu je 70 a je po mrtvici a …
Manžel/manželka pije, a já nevím…
Už dlouho nemáme sex, ale jinak si vyhovíme, ale mě to chybí, a já nevím…
Zjistil jsem, že jsem homosexuální, ale mám rodinu a nevím… 

Nápady účastníků jsou vítány. V rámci semináře bude prostor pro jednu osobní konstelaci na vypsané téma.

Je dobré, když účastníci mají zkušenost s procesem rodinných konstelací. Důležitější ale je být otevřený nahlédnout, co je „ZA“.

Cena: 300,-Kč, platba na místě

Informace a kontakt: Igor Pavelčák; tel.: 7282022618;  www.poradna-rodina.org

 

 

Další termíny rodinných konstelací:

Co jsou rodinné konstelace

Bez ohledu na to, co děláme, kdo jsme nebo kde žijeme, všichni máme něco společného – narodili jsme se z mámy a táty stejně jako oni. Patříme do určité rodiny. Rodina je systém, který má vliv na to, jak se díváme na svět, jak cítíme, jak myslíme a jednáme. Ovlivňuje kvalitu našich vztahů, zdraví, života. […]